23/09 Svatováclavské slavnosti na vrchu Krakonoš

Již 10. ročník svatováclavského setkání lidí dobré vůle se uskuteční tradičně na vrchu Krakonoš v sobotu 23. září. Bohatý program se bude konat na celém vrchu a v parku Boheminium.

Do areálu parku Boheminium je běžné vstupné. Program zde začíná již v 11 hodin dětským vystoupením oblíbené kapely Bád Boys a dále pokračuje ve 12 hodin poslechem pohodových písniček pro všechny generace. Nudit se určitě nebudete. Více informací ZDE.

Spousta zábavy je také v okolí parku Boheminium na celém vrchu Krakonoš. Připravené je středověké stánkové městečko, rytířské ležení s keltskou vesničkou, spousta řemeslníků nebo třeba jízdy na ponících pro děti. Bohatý program začíná v dopoledních hodinách a končí vystoupením kapely Starší páni Tachov až po 17 hodině.


Doprava

K dopravě k parku Boheminium je možné využít lanovou dráhu, která jezdí od 9:30 do 18:00, dle běžného ceníku. Po celý den můžete cestovat také s autobusy MHD – posílenou linkou 13 nebo speciální přímou linkou č. 1 a „H“ (každých 30 minut od 9:55 do 18:45). Trasa speciální linky je Ant. Pramen – Nádraží – Husova – Chebská – Hlavní centrum – Krakonoš a zpět.

Parkování na vrchu Krakonoš

Parkování na vrchu Krakonoš, tím pádem i před parkem Boheminium, bude po celý den omezené. Bude uzavřen příjezd shora od horní stanice lanové dráhy a parkovat bude možné v ulici Pod Panoramou, která však bude jednosměrná. Uzavřená ze spodní části z města Mariánské Lázně. Parkovacích míst je dostatek. Přesto doporučujeme zaparkovat pod vrchem u nástupu na lanovou dráhu nebo na kterémkoliv parkovišti ve městě. Do parku Boheminium je to coby kamenem dohodil, krásnou procházkou nebo lanovkou.

Příjezd do parku Boheminium

Omezení se týkají také příjezdu k parku Boheminium. Doporučujeme využít příjezd s odbočením před městem Mariánské Lázně, za obcí Skláře, směr Karlovy Vary. Přibližně po 2 kilometrech na kopci, za viaduktem, je odbočka doleva (značená na mapě). Z opačné strany je odbočka přibližně 1 km za odbočením na obec Zádub-Závišín. Poté co sjedete z hlavní silnice je park vzdálen přibližně 2 km lesem, pohodlně průjezdnou cestou.


Kompletní program na letáčku. Možnost stažení v JPG do mobilu, PC nebo tabletu.

Comments are closed.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...