Dokončení stavby modelu řetězového mostu v Lokti

Máme hotový další model do naší sbírky. Po čtyřech měsících usilovné práce jsme dokončili model řetězového mostu císaře Ferdinanda z roku 1835. A výsledkem je úžasná stavba, která ideálně doplní model hradu Loket. Svou velikostí přes 6 metrů a výškou více jak 1 metr bude patřit mezi opravdové perly našeho parku. Modeláři si dali záležet na každém detailu a malovali jsme cihlu po cihle, kostku po kostce. Stejně jako vždy nenajdete mnoho odlišností od skutečné stavby.

A tento kousek má ještě jeden unikát. Náš park je jediným místem, kde můžete tento historický skvost z 19. století spatřit. Originální stavba byla v roce 1931 stržena. Při realizaci jsme tak museli vycházet pouze z dobových fotografií a podkladů, které jsme objevovali v nejrůznějších archívech a sbírkách.

K návštěvě zveme tentokrát především místní pamětníky a patrioty. Přijďte sami posoudit, jak se nám miniatura vydařila. Slavnostní odhalení proběhne symbolicky na zahájení lázeňské sezóny v Mariánských Lázních, a to v sobotu 12. května ve 14 hodin.


A o jaký stavební skvost se jedná si můžete přečíst v našem článku ZDE!


Komentáře (0)

  1. […] před jejich slavnostním odhalením. Jedná se o opravdové lahůdky – již neexistující řetězový most v Lokti a „Ladův“ kostelík v Hrusicích. Po celý den budeme také nabízet speciality z našeho […]

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...