Kudy z nudy: Boheminium – miniatury z celého Česka v Mariánských Lázních

Boheminium - miniatury z celého Česka v Mariánských Lázních

Park Boheminium v Mariánských Lázních nabízí naučně poznávací okruh s dokonalými maketami významných stavebních a technických památek České republiky v překrásném prostředí krajinného parku. Výlet do parku si můžete zpříjemnit jízdou mikrovláčkem.

Veškeré vystavené modely v parku Boheminium jsou věrnou replikou existujícího památkového objektu z České republiky. Jsou vyhotoveny v jednotném měřítku 1:25 - model je 25x krát menší než originální předloha. Zmenšení umožňuje názorně představit architekturu i formu objektu tak, jak jej zahlédnete pouze z letadla, z výšky cca 200 metrů.

Exponáty jsou náročným umělecko-řemeslným výrobkem, které zhotovují modeláři parku Boheminium. Podle přesných plánů a vlastní fotografické dokumentace vzniká nákladný model, jehož cena překračuje i statisíce korun. Základním výrobním materiálem je plast, který odolá povětrnostním vlivům. Obdivovat zde můžete například model zámku Červená Lhota, Bečova, Kynžvart, hrad Kokořín, kolonádu Křížového pramene, kostel sv. Jana Nepomuckého na Vysočině, vysílač Ještěd a další zajímavosti.

Park Boheminium je značen v městském informačním systému ukazatelem, který vás dovede až k odbočce do areálu Krakonoš. Vstup do areálu se psy na vodítku povolen.

V parku je denně otevřeno občerstvení, kde uvidíte další modely a především bitevní loď Bismarck. Občerstvení je otevřeno v době od 10 do 18:00 hodin. Posezení je jak venkovní, tak vnitřní.

Zdroj: Kudy z nudy

 

Komentáře (1)

  1. Jirka

    Určitě doporučuji. Hodnotím 10…

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...