19/08 Slavnostní odhalení modelu kostela na Chvojně

Další model do naší rodiny přibyde v sobotu, 19. srpna 2017. Bude to kostel svatého Jakuba a Filipa na Chvojně u Konopiště, jedna z našich nejstarších románských staveb. A volba to nebyla náhodná. Letos má tento malebný kostelík nedaleko Benešova výročí 800 let.

Na modelu pracovali naši modeláři přes 3 měsíce. Nezapomněli jsme ani na bájemi opředený zakovaný kříž ze 17. století v sousedství kostela. Nechybí hřbitov a zeď obklopující kostel. Model je zpracován stejně jako vždy do každého detailu.

Samotné odhalení modelu oslavíme opravdu velkolepě. Slavnostní akt bude probíhat v režii pana Václava VII Josefa Potůčka z Mezihoří, který zasvětil velkou část svého života právě této stavbě. Se svou chotí přijedou model pokřtít v rodových uniformách. Těšit se můžete i na další významné hosty, zábavu pro děti a bohatý program na celý den. Slavnotní odhalení proběhne ve 14 hodin.

Více informací o stavbě a historii kostela na Chvojně v našem článku.


Václav VII Josef Potůček z Mezihoří je jedním z posledních opravdových rytířů v Čechách!

Pochází ze šlechtického rodu z roku 1412, z Olšan a Duban u Prostějova. Jeho předkové přišli do Mezihoří, do Čech, v roce 1451, odtud pochází také predikát z Mezihoří. V roce 1995 vstoupil pan Potůček do Rytířského řádu svatého Václava.

Patří mezi naše významné osobnosti a především jeho zásluhou prošel kostel rozsáhlou rekonstrukcí na přelomu století.

Comments are closed.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací...